EFT Transferi Hesaba Geçmedi Ne Yapmalıyım? (Çözüldü)

Eft Nedir?
Eft bankalar arası para transfer işleminin adıdır. Bu işlem özellikle farklı bankalar arasında yapılmakta olan bir işlemdir. Aynı banka içerisinde farklı hesaplar arasında yapılmakta olan para transferine havale adı verilmektedir. Ancak farklı bankadan olduğu zaman eft adı verilir. Eft işlemi farklı şekillerde yapılır. Ancak en çok kullanılma şekli mobil cihazlar ile birlikte olmaktadır. Mobil cihazlar arasında telefonlar, tablet ya da bilgisayarlar en fazla eft yöntemleri olmaktadır. Eft işlemi kısa sürede elinizdeki cihazlar ile yapabileceğiniz harika bir işlem olmaktadır. Ayrıca çok da pratik şekilde çözülebilir.
Eft işlemi sadece mobil cihazlar ve uygulamalar ile yapılmıyor. Bunun dışında daha farklı şekillerde de yapılabilir. Dilerseniz bizzat bankaya giderek şahsi olarak da eft işlemi yapabilirsiniz. Ya da atm leri eft işlemi için kullanabilirsiniz. Tabii eft işlemi için belirli bir saat söz konusu. Yani eft işlemi her zaman yapılamayabilir. Aslında yapılabilir ancak karşı tarafa hemen yansımayacaktır. Eft yapılabilecek saatler sabah 09.00 ve akşam 16.45 arasıdır. Ancak bu saatler arasında yapılabilen eft işlemi aynı zamanda sadece iş günlerinde yapılabilir. Hafta sonlarında bu işlem yapılamaz. Eft işlemi yapıldığında karşı tarafa yansıması normal şartlarda 15 ile 20 dakika arasında gerçekleştirilmektedir. Ancak bu işlemi direk banka şubesinden yapacak olursanız memurun iş durumuna göre değişkenlik gösterebilir.
Eft Karşı Tarafa Geçmediğinde Ne Yapılabilir?
Eft yapıldığı zaman normal şartlarda 15 20 dakika içerisinde karşı hesaba geçecektir. Eğer geçmedi ise bu durumda bir sorun olabilir. Bu gibi bir durumla karşılaşıldığı zaman öncelikle dekontu incelemenizde fayda var. Eğer siz gönderim yapmışsanız dekontu inceleyebilirsiniz. Karşı taraftan size bir gönderim söz konusu ise karşı taraftan dekontu isteyebilirsiniz. Bu dekontun üzerinde gönderen kişi, gönderilen kişi, hesap numaraları gibi çok farklı detaylar bulunmaktadır. Bu detayları tek tek incelemelisiniz. Eğer bunlardan herhangi bir tanesinde yanlışlık var ise eft yansıtılamamıştır. Bu gibi durumlarda banka ile iletişime geçmek gerekir. Eğer banka ile iletişime geçerseniz probleminiz düzelecektir.
Bir diğer sorguyu ise eft sorgulaması sayesinde yapabilirsiniz. Eft sorgulaması için de yine dekonta ihtiyacınız olacaktır. Her bir dekont üzerinde o işleme ait olan eft numarası bulunmaktadır. Bu eft numarası ile birlikte 24 saat içerisinde eft sorgusu yapabilirsiniz. Bu sorgu işlemini de mobil banka işlemlerini kullanarak yapabilirsiniz. Burada da benzer şekilde işleminiz ile ilgili daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Sık karşılaşılan durumlardan bir tanesi de eftnin geri gelmesi durumudur. Eğer gönderim esnasında yanlış bir hesap, ıban numarası yazılmış ise eft geçersiz olacak ve gönderen kişiye geri dönecektir. Eft işlemi geri geldiğinde ise bu fark edilmeyebilir. Bu yüzden bu durum da göz önünde bulundurularak tekrar kontrol edilmeli. Böyle bir durum söz konusu ise de 2 gün içerisinde eft geri hesaba iade edilecektir.
Her zaman için kullanıcılardan kaynaklanan hatalar söz konusu değildir. Bunun dışında da zaman zaman banka kaynaklı problemler ortaya çıkabilmektedir. Ancak bu gibi bir sorgulama işlemine geçmeden önce diğer tüm ihtimalleri sorgulamanız gerekir. Eğer diğer tüm noktaları deneyip çözüm bulamamışsanız banka ile iletişime geçebilirsiniz. Bu şekilde daha net bir bilgi alabilirsiniz.