Bankalar

Bankaların İnternet Şubesi Şifresi Nedir ve Unutulan Şifre Nasıl Alınır?

Bankalar ülkemizde oldukça etkin bir role sahip olan kuruluşlardır. Bankaların işlevselleşmesi özellikle 2000 ile 2002 seneleri arasında olmuştur. Günümüzde bankaların yalnızca 18 yaş ve üzerindeki kişilere değil 18 yaş altındaki kişilere de hizmet verdiği bilinmektedir. Bu durumun en önemli sebebi ise anne babaların çocukları için yatırım yapma isteğidir. Bu sayede bankacılık hizmetleri yaş ayırt etmeden birçok kişiye verilmeye başlanmıştır.

Bankacılık işlemlerinin bu denli yaygınlaşması birçok konuda avantajı da beraberinde getirmiştir. Müşteri sayısı arttan bankalar şubesiz işlemlere de öncelik vermiş ve neredeyse bankaların tamamı dijital ortamdaki çalışmalarını geliştirmiştir. Bankaların dijital ortamda vermiş olduğu bu hizmete şubesiz dijital bankacılık hizmeti adı verilmektedir. Şubesiz dijital bankacılık hizmeti sayesinde acil durumlarda bankaya gitmeye gerek kalmamaktadır.

Bu sistem içerisinde iki adet bankacılık hizmeti yer almaktadır. Bunlardan ilki telefon bankacılığı hizmetidir. Telefon bankacılığı hizmeti sayesinde internet erişimi bulunmayan ortamlarda da bankacılık işlemlerinden faydalanmak mümkün olmaktadır. Telefon bankacılığı ile yapılabilecek olan birçok işlem vardır. Kart bilgilerinde değişikliğe gitme, kart ile ilgili oluşmuş olan herhangi bir problemi çözebilme, alınmak istenen kredi hakkında bilgi alma gibi durumlar telefon bankacılığı ile gerçekleşebilecek olan hizmetlerdir. Bunun dışında şubesiz dijital bankacılık içerisinde yer alan başka bir kategori ise internet bankacılığıdır. İnternet bankacılığı kişilerin telefon bankacılığı ile halledemeyecekleri işlemlere yardımcı olmaktadır. Para transferi bu işlemlerden en önemli olanıdır.

Telefon Bankacılığı Üzerinden Para Transferi Yapılır Mı?
Herhangi bir şekilde telefon bankacılığı üzerinden para transferi yapılması durumu mümkün değildir. Fakat internet bankacılığı bu konuda en az ATMler kadar sık kullanılmaktadır. Özellikle 2005 senesinde IBAN uygulamasının yaygınlaşmasından sonra internet bankacılığı üzerinden para transferi yapılma oranı da arttırmıştır. Ayrıca internet bankacılığı üzerinden kredi hakkında bilgi alma, ödeme işlemlerini düzenleme gibi işlemler de yapılabilmektedir. Bazı bankaların internet bankacılığı hizmetinde bulunan online müşteri temsilcilikleri sayesinde daha detaylı bilgi alabilmek de mümkün olmaktadır. Peki herhangi bir bankanın internet şubesi şifresi nedir ve bu şifre nasıl alınabilir?

Bankaların internet şubesi için sağladığı şifre müşterilere özeldir ve tıpkı IBAN gibi her müşterinin kendisine ait bir şifresi olmaktadır. Bu şifreler güvenlik amacı ile 3 ay ya da 6 ay gibi periyotlar ile sürekli olarak değiştirilmektedir. Bu süreyi müşterinin kendisi de belirleyebilmektedir. İnternet bankacılığı şifresi sayesinde kredi kartı ya da banka kartı işlemlerinizi yalnızca kart sahibi görebilmektedir. Bu şifrenin unutulması ya da herhangi bir şekilde hata vermesi durumunda ise yine internet bankacılığı üzerinden telefona şifre istenerek sorun çözülebilir. İnternet şubesi şifresi  başka insanlarla paylaşılmaması gereken şifrelerdendir. Çünkü kredi ve banka işleri birçok kişiyi altından kalkamayacağı borçlara sokmaktadır. Bu durumda temkinli davranmakta fayda vardır.

Unutulan İnternet Bankacılığı Şifresi Nasıl Alınır?
Müşteri hizmetlerinden şifre ile ilgili herhangi bir sorunun çözülmesi istendiğinde ise size çeşitli sorular soracaktır. Bunların başlıcaları kartı alış tarihiniz, annenizin kızlık soyadı gibi sorulardır. Bu şekilde kart şifrenizin bir başkası tarafından alınmak istenip istenmediğini kontrol etmektir. İnternet bankacılığından kullandığınız şifre kart şifreniz ile aynı değildir. Yalnızca internet bankacılığı için belirlemiş olduğunuz ayrı bir şifre bulunmalıdır. Bu şifrelerin hem harf hem sayılardan oluşması ise daha güçlü bir şifre elde etmenizi sağlayacaktır. Şifrenizi belirli aralıklarla yenilemek de hesap güvenliği açısından önemlidir. Siz de internet şubesi şifresi ile ilgili bilgi edinmek ve bu şifrenin alım aşamasında neler yapmak gerektiğini öğrenmek için yazımızdan yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu