Devlet Destekli

Hibe Kredi Nasıl Alınır? Almak İçin Ne Yapılmalı?

Yeni bir iş projesi olanlar, küçük çaplı bir işletme kurmayı düşünen kişiler ya da kendi işine sahip olma hayali olan kişiler KOSGEB’den hibe ya da kredi desteklerinden yararlanarak bu hayallerini gerçekleştirebilirler. KOSGEB, girişimcilere kendilerine ait bir iş kurabilmeleri için ya da projelerini gerçekleştirebilmeleri için bazı ödenekler sağlamaktadır. Girişimcilik destek programı içerisinde KOSGEB, kişilere 50 bin liraya kadar ödenek kaynağı sağlamaktadır. İşletme kurmak isteyenlerin yapacakları ilk masraflar için destek, ofis malzemeleri ve 12 aylık işletmenin giderlerine yönelik yapılacak olan destek ile KOSGEB kişilere büyük kolaylıklar sağlamaktadır. KOSGEB sistemine göre işletme kuracak ya da kendi işini açacak kişiler öncelik ile bunun için gereken tüm ödemeleri ve harcamaları kendileri yaparlar. Daha sonra bu masrafları faturalandırıp 50 bin TL’ye kadar olan tutarı KOSGEB’den geri alabilirler. Ayrıca kişiler bu 50 bin TL’lik hibe desteğinin yanı sıra faizsiz geri ödeme imkanı ile 100 bin TL’ye kadar kredi fırsatından da yararlanabilirler.

KOSGEP Hibe Kredisi Almak İçin Neler Yapılmalı?
KOSGEB’den hibe kredisi alabilmeniz için izlemeniz gereken bazı adımlar vardır. Bunlar sırası ile şunlardır;
– Uygulamalı girişimcilik eğitimi almak
– Kendinize ait bir iş planı hazırlamak
– Hibe desteği için başvuru yapmak
– Veri tabanına kayıt yaptırmak

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Nedir?
KOSGEB’in vatandaşlara sunduğu hibe ve faizsiz kredi imkanından yararlanmak isteyen kişiler öncelik ile uygulamalı girişimcilik eğitimi almak zorundadırlar. Bu eğitim KOSGEB tarafından ücretsiz olarak verilmektedir ve eğitim tam olarak 70 saat sürmektedir. Eğer kişiler örgün üniversite eğitimi gördükleri sırada 56 saat ve üzeri bir zaman diliminde girişimcilik dersi görmüşler ise KOSGEB bunu da kabul etmektedir. KOSGEB eğitimlerinin ne zaman başlayacağı, hangi saatlerde olacağı, eğitim planı ve eğitim içeriği gibi bilgilere ulaşmak isteyenler KOSGEB resmi internet sayfasını ziyaret edebilirler.

İş Planı Hazırlama Süreci
Uygulamalı girişimcilik eğitimi bittikten sonra bu eğitimi aldığınıza dair bir sertifika alacaksınız. KOSGEB hibe desteği almak isteyen kişiler bu sertifikayı aldıktan sonra kendi iş planlarını hazırlamak zorundadır. İş planı hazırlama konusunda çok dikkatli olmanız gerekmektedir. KOSGEB en çok iş planı aşamasına dikkat eder ve hibe desteği verip vermeyeceklerine iş planının içeriğine baktıktan sonra kararlaştırırlar. İş planı detaylı bir şekilde açık ve net olarak işletme hakkında bilinmesi gereken noktaları anlatmalı ve işletme faaliyetlerini açıklamalıdır.

Hibe Desteği İçin Başvuru Yapmak
Kişiler iş planını da hazırladıktan sonra bu iş planı ve diğer gerekli belgeler ile birlikte hibe desteği için başvurularını yapabilirler. Birim öncelik ile kişilerin iş planını bir ön değerlendirmeden geçirir. Bu süreçte iş planının onaylanmasının ardından plan kurula gönderilir. Kurul öncelik ile bütçe fırsatlarını inceler ve bunun yanı sıra iş planının teknoloji kullanımının mümkün olup olmadığını ve yenilikçiliğe açık olup olmadığını, kaliteli ürün ya da hizmet üretilip üretilemeyeceğini inceleyerek hibe desteğinin onaylanıp onaylanmayacağına karar verir.

Veritabanına Kayıt Olma Aşaması
İş planı KOSGEB tarafından onaylanan ve hibe desteği sağlanmasına karar verilen kişilerin sistemin veritabanına kayıt yapmaları gerekir. KOSGEB resmi internet sayfasında bulunan E-Kobi sistemi ile öncelikle bir kullanıcı adı ve şifre alınmalıdır. Ardından bu sistem aracılığı ile KOSGEB’in tarafınızdan talep ettiği tüm gerekli belgeler sistemin veritabanına yüklenmelidir. Yapılacak olan tüm bu işlemlerin ardından KOSGEB hibe desteğini kullanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu